• Home
  • V1
  • Columns
  • Louboutin in hoger beroep

Louboutin in hoger beroep

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

De Franse schoenenontwerper Christian Louboutin strijdt verder voor zijn rode schoenzool.

In augustus dit jaar besloot de rechter dat ieder schoenenmerk pumps mag creëren met rode zolen. Louboutin claimt hier echter de uitvinder van te zijn, en gaat in hoger beroep.

Louboutin wilde vooral verhinderen dat concurrent Yves Saint Laurent (YSL) schoenen met gekleurde onderkanten zou blijven verkopen. In de collectie van lente 2011 bracht modehuis YSL een rode schoen uit, waarvan de kleur doorloopt in een rode zool. Tegen de rechter zei Louboutin dat de schoen van YSL zorgt voor te veel verwarring onder klanten omdat de kleur te veel lijkt op de kleur die Louboutin voor zijn schoenen gebruikt. Rechter Victor Marrero heeft Louboutin echter geen gelijk gegeven. Hoewel Louboutin een patent heeft op de rode schoenzool, is het volgens de rechter onmogelijk om een kleur te claimen. De redenatie luidde: kleur heeft in de modeindustrie een esthetische fuctie en een modeontwerper kan daarom geen monopolie op een kleur hebben.

Harley Lewin, de advocaat van Louboutin, diende vorige week een klachtenbrief in bij de rechtbank. Hij stelt daarin dat er sprake was van 'wettelijke fouten van de rechter in het bepalen dat het patent van Louboutin op de rode zool ongeldig was'. De uitspraak in dit hoger beroep zal waarschijnlijk begin volgend jaar zijn.

Christian Louboutin
YSL
Yves Saint Laurent