• Home
  • V1
  • Columns
  • Luxemarkt groeit gestaag verder

Luxemarkt groeit gestaag verder

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

De Europese markt voor luxeproducten zal de komende jaren gestaag groeien. Onderzoeksbureau Bernstein Research

verwacht dat de verkoop van producten uit het hoge segment in 2015 met 5 procent zal groeien. Dit verwacht de organisatie eveneens voor 2018. Dit meldt WWD.

De analisten die onderzoek deden naar de groei van luxe goederen, zeggen dat volgend jaar beter gaat worden dan 2014. Ze noemen dit jaar ook wel 'het jaar van de druk' door de ongunstige wisselkoersen – voornamelijk door slecht consumentenvertrouwen in Europa en politieke crises in Hong Kong, Rusland en Thailand.

Volgens Luca Peyrano, hoofd beursnoteringen Europa van de London Stock Exchange Group, blijven de Italiaanse luxelabels steeds meer investeerders trekken. In het Nederlandse Financieel Dagblad vertelt hij dat de beursgangen in de afgelopen vijf jaar van Ferragamo, Cuccinelli, webwinkel Yoox, Italian Independent en Moncler samen 1,6 miljard euro opbrachten. “Er stonden echter partijen klaar die samen 21 miljard euro wilden beleggen,” aldus Peyrano. In de toekomst zullen voornamelijk niet beursgenoteerde familiebedrijven meer investeerders aantrekken.

Luxemarkt