• Home
  • V1
  • Columns
  • Marieke Olsthoorn overleden

Marieke Olsthoorn overleden

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Marieke Olsthoorn, de vrouw achter (kinder)modemerk Oilily, is woensdag 18 december overleden.

Zij werd 71 jaar. Willem en Marieke Olsthoorn startten Oilily vijftig jaar geleden in 1963. Het merk - dat tot 1980 Olly heette - begon met kinderkleding en groeide uit tot een lifestylemerk van wereldformaat.

Willem en Marieke Olsthoorn waren respectievelijk 25 en 23 jaar oud toen zij het merk begonnen. Marieke Olsthoorn was opgeleid in tekenen en stof versieren. Oilily’s kracht was vanaf het begin herkenbaarheid. Het straalde vrolijkheid uit. Willem Olsthoorn kreeg de belangstelling voor kinderkleding mee van zijn moeder die een kindermodezaak had.

Op het hoogtepunt werd Oilily overgenomen door een Nederlands private equity bedrijf, dat het merk in een tijdsbestek van zeven jaar om zeep wist te helpen. Na het faillissement in 2008 kochten de oprichters het bedrijf terug. In het persbericht bekritiseerden Willem en Marieke Olsthoorn 'de verzakelijkte en weinig oorspronkelijke koers' van het bedrijf.

Zoon Geert, dochter Sophie, haar man Gijs en dochter Brecht hebben het het merk sindsdien weer opgebouwd. Te beginnen met kindermode. Het succes was al snel weer net zo groot als ‘vroeger’: de kinderkleding en andere Oilily-producten worden inmiddels verkocht in tachtig landen.

Oilily
Olsthoorn