• Home
  • V1
  • Columns
  • Mattijs van Bergen ontwerpt bedrijfskleding

Mattijs van Bergen ontwerpt bedrijfskleding

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

De medewerkers van Monuta wilden meer variatie binnen de beroepsdresscode. De uitvaartorganisatie vroeg daarom

Mattijs van Bergen om nieuwe bedrijfskleding te ontwerpen, waarin zijn vermogen om emotie in kledingstukken te vangen naar voren zou komen.

Van Bergen heeft de collectie de titel 'Skyfall' gegeven. Het klerenpalet - van diep Pruisisch blauw en indigo tot frisse tinten - is volgens de ontwerper 'hemels'. Ook maakte hij gebruik van wolkenprints.

De heren gaan gekleed in een scherp gesneden driedelig kostuum. Het pronkstuk is volgens Van Bergen de double-breasted mantel waarop het Monuta beeldmerk subtiele is verwerkt. Zo laat de ontwerper weten in een persbericht. De damesgarderobe is geïnspireerd op de toegankelijke en geklede stijl van Jackie Kennedy, met heldere belijning, ronde halzen en contrasterende biezen. Dames kunnen kiezen uit een rok, broek of jurk.

Volgens Monuta kunnen de medewerkers met de kleding hun eigen persoonlijkheid uitdragen en tegelijk het groepsbeeld van het Monuta-team onderstrepen.

Mattijs van Bergen: “De kracht van mode ligt in de emotie van de kledingstukken. Ik ben trots op het resultaat. De print en diepte in de materialen en combinaties van de verschillende tonen blauw bieden voor mij troost."

Mattijs van Bergen