• Home
  • V1
  • Columns
  • Meer bedrijven staken zandstralen

Meer bedrijven staken zandstralen

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

PME Legend, Cast Iron, Vanguard en Tripper zijn gestopt met het zandstralen van denim.

Dat maakte moederbedrijf Just Brands bekend via een persbericht. Op dezelfde dag kondigde Diesel aan te stoppen met het zandstralen van denim. Eerder maakten collegabedrijven Esprit, G-Star, Levis, H&M en C&A al bekend het zandstralen niet meer toe te zullen passen.

Zandstralen is een omstreden techniek die gebruikt wordt om denim een versleten look te geven. De techniek is omstreden omdat het zandstralen gevaarlijk kan zijn voor de mensen die de techniek moeten toepassen. Doordat zij worden blootgesteld aan silicum lopen zij het risico de dodelijke longziekte silicose op te lopen.

Dat is de reden dat Just Brands met haar merken PME Legend, Cast Iron, Vanguard en Tripper gestopt is met het zandstralen van de denim. In plaats van het zandstralen zal Just Brands zich in de toekomst bedienen van permanganate spraying, handbrush of lasertechniek om de denim de versleten uitstraling te geven.

Directeur Marina Tosin van Diesel laat weten dat Diesel bij het zandstralen altijd de regelgeving in acht heeft genomen, maar dat het desondanks stopt met zandstralen: “Diesel heeft besloten zandstralen in de ban te doen met ingang van de collectie voorjaar/zomer 2012.” Diesel zal andere technieken gebruiken.

Cast Iron
Diesel
Just Brands
PME Legend
Tripper
Vanguard