• Home
  • V1
  • Columns
  • Meer bezoekers Pitti beurzen

Meer bezoekers Pitti beurzen

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Zowel Pitti Uomo als Pitti Filati hebben dit seizoen meer bezoekers getrokken dan vorig jaar. Kindermodebeurs

Pitti Bimbo bleef stabiel. Dat blijkt uit cijfers die beursorganisatie Pitti Immagine heeft gepubliceerd.

De Florentijnse damesmodebeurs Pitti Filati heeft de meeste groei geboekt en meldt voor de 75e editie die van 2-4 juli plaatsvond een bezoekerstoename van 8,5 procent. Uit de eerste voorlopige telling komt het totaal aantal bezoekers uit op 5200, tegen 4800 in juli vorig jaar. Niet alleen het aantal bezoekers uit het buitenland nam met 10 procent toe, ook het aantal geïnteresseerde inkopers uit eigen land is gestegen met 7 procent naar ongeveer 2400.

De 86e editie van de toonaangevende mannenmodebeurs Pitti Uomo, van 17-20 juni, trok dit seizoen 5 procent meer bezoekers en noteert een totaal van 19.000. Het aantal Italiaanse bezoekers van de beurs bleef stabiel, maar het bezoek uit het buitenland aan Florence is toegenomen. Damesbeurs Pitti W, die gelijktijdig met Pitti Uomo plaatsvond, noteerde een bezoekersplus van 10 procent. Samen trokken de beurzen maar liefst 30.000 belangstellenden naar de stad.

Kindermodebeurs Pitti Bimbo is eveneneens een begrip. Het aantal bezoekers bleef dit seizoen stabiel en bleef iets onder 10.000 in totaal.

Pitti