• Home
  • V1
  • Columns
  • Meer modebedrijven bannen angorawol

Meer modebedrijven bannen angorawol

bezig met laden...

Na H&M heeft nog een aantal modebedrijven aangegeven de

productie en verkoop van kledingstukken waarin angorawol is verwerkt, te staken. De retailers gaan boerderijen met angora konijnen onderzoeken nadat dierenwelzijnsorganisatie Peta een reportage maakte. In de video is te zien hoe Chinese boeren de haren plukken van gillende angorakonijnen, in plaats van de vacht te scheren.

De Nederlandse modeketen We Fashion zegt geschokt te zijn door de beelden. "We Fashion werkt nauw samen met haar leveranciers om te kunnen waarborgen dat de angora in onze producten afkomstig is van boerderijen waar de angora konijnen goed worden behandeld. Echter, totdat onafhankelijke audits van de betreffende boerderijen hebben uitgewezen dat de productie van angora niet gepaard gaat met enig dierlijk lijden, heeft We Fashion besloten om geen nieuwe producten met angora meer in te kopen," laat het bedrijf weten via Facebook.

Ook C&A zegt de verkoop en productie van kledingstukken met angorawol te staken. "C&A verkoopt een beperkt aantal producten waarin angora verwerkt is en produceert zelf niet direct kleding met angora. Wij zijn niet op de hoogte van eventuele schendingen van dierenrechten. Dit wordt nu direct door ons verder onderzocht. Wij hebben ook per direct de productie van kleding met angora stopgezet, totdat wij definitief uitsluitsel hebben over deze kwestie."

Ook IC Companys - het moederbedrijf van merken als Tiger of Sweden, By Malene Birger en Soaked in Luxury - en het modemerk Acne, gaan de zaak onderzoeken voordat ze weer opdracht geven om kleding met angorawol te produceren. Acne gaat ook een deel van de huidige collectie uit de winkels halen.

Acne
Angora
angorawol
C&A
H&M
ICCompanys
WE Fashion
Wewewe