• Home
  • V1
  • Columns
  • Mesmo te zien bij Olsthoorn

Mesmo te zien bij Olsthoorn

1 jun. 2010

In een van de winkels van Rotterdamse modeontwerpster en styliste Margreeth Olsthoorn is op

vrijdag 28 mei de nieuwe collectie van Mesmo gelanceerd. De komende anderhalve week zal ook een overzichtstentoonstelling van de collecties van het label in de winkel te zien zijn.

De nieuwe collectie van Mesmo, ‘Dots & Static’, is het vervolg op de eerste T-shirtlijn van het label. Dit jaar is de collectie uitgebreid met nieuwe items zoals truien, sjaals en buttonsets. De collecties van Mesmo worden gedomineerd door simpele vormen en kleurstellingen. De inspiratiebron van de designs is televisie.

Margreeth Olsthoorn is de eigenaresse van de winkels MGHO, MGH2O en MGH3S aan de Witte de Withstraat in Rotterdam. Bij MGH20 wordt mannenmode van onder andere Henrik Vibskov, Martin Margiela en Raf Simons verkocht. Mesmo is nu het eerste 'streetwear label' dat in die winkel hangt. Normaal is Olsthoord niet zo van ‘grafische prints op kleding omdat ze vaak typisch bij een bepaalde subcultuur horen’. Maar, zegt ze: “Mesmo daarentegen vind ik een nieuwe frisse grafische taal spreken die niet duidelijk ergens bijhoort. Daarom vind ik een expositie hiervan ook interessant”.

Naast online in de eigen webstore is Mesmo te koop bij Code Gallery Store in Amsterdam en nu dus MGH2O in Rotterdam.