Aandelen in het Amerikaanse modebedrijf

Michael Kors Holdings schoten dinsdag met 8,8 procent omhoog als gevolg van het nieuws dat de omzet in het derde kwartaal met ruim 70 procent was gestegen en dat het bedrijf de winstprognose voor het vierde kwartaal en het volledige boekjaar had verhoogd.

In de drie maanden tot 29 december verviervoudigde de nettowinst naar 130 miljoen dollar (96,7 miljoen euro) en overtrof daarmee alle marktverwachtingen, terwijl de omzet met 70,4 procent naar 636,8 miljoen dollar (473,6 miljoen euro) steeg. Europa en Japan beleefden de grootste omzetstijging met respectievelijk 112 en 103 procent. In Noord Amerika steeg de omzet met 67 procent.

Volgens Michael Kors topman John Idol deden vooral de luxe producten het erg goed gedurende het afgelopen kwartaal, met name 'kleine lederwaren' tijdens de feestdagen. Ook tassen lagen beter in de markt, zo ook de horlogetak waardoor de winst uit licenties steeg. De sieradendivisie staat nog in de kinderschoenen, maar Idol zegt dat er tekenen zijn dat een belangrijk segment kan worden voor het bedrijf.

Michael Kors verwacht voor het volledige boekjaar een omzet van 2,1 miljard dollar (1,6 miljard euro) en voor het huidige kwartaal een omzet van 515 tot 525 miljoen dollar. "We geloven dat Michael Kors ideaal gepositioneerd is binnen de mondiale luxe lifestyle markt en verwachten onze lange-termijn doelstellingen te behalen," aldus Idol.
 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN