Michael Kors doet goede zaken in Nederland en dat wordt bezegeld met de opening van

een tweede winkel. Begin december gaat de winkel open aan de Kruiskade in Rotterdam, in het 'High End Fashion District' - een populair winkelgebied in het hart van de stad. Hier zijn winkels gevestigd van onder meer Caroline Biss, Marc Cain, Liu Jo en Coccinelle. Het Amerikaanse merk heeft sinds september 2012 een winkel aan de P.C. Hooftstraat in Amsterdam.

Michael Kors - behalve als modeontwerper ook bekend als jurylid van het tv-programma 'Poject Runway' - startte zijn eigen label in 1981. Met de lancering van zijn tweede lijn ‘Michael Michael Kors’ in 2004 maakte het bedrijf een groeispurt. De collectie lag het eerste seizoen bij 350 verkooppunten. In 2011 werd een beursgang gemaakt en sindsdien is het bedrijf fors aan het uitbreiden.

Het mode-imperium ziet de omzet- en winstcijfers ieder kwartaal fors stijgen. Begin november werden de resultaten voor het tweede kwartaal bekend gemaakt. Michael Kors rapporteerde een nettowinststijging van 49 procent naar 145,8 miljoen dollar (107,9 miljoen euro). De omzet steeg met 38,9 procent naar 740,3 miljoen dollar (548 miljoen euro).

Het merk is zeer actief op social media. Het was begin november het eerste bedrijf dat adverteerde op Instagram. Op Facebook heeft Michael Kors meer dan 10 miljoen fans.

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN