Het Amerikaanse mode- en accessoiremerk Michael Kors stelde Wall Street teleur met een lager dan verwachte omzet en winstprognose voor het derde

kwartaal. Het bedrijf, dat zeer gunstige resultaten voor het tweede kwartaal bekend maakte, zei dat de winst tussen 1,31 en 1,34 dollar (1,05 en 1,07 euro) per aandeel zou bedragen, terwijl de omzet tussen 1,27 miljard en 1,30 miljard werd geschat. Analisten verwachtten een winst van 1,34 dollar per aandeel en een omzet van 1,30 miljard dollar, blijkt volgens Thomson Reuters.

Michael Kors zei ook dat de vergelijkbare omzet voor het boekjaar tot maart 2015 lager zou zijn dan verwacht. Als gevolg van het ongunstige advies daalden de aandelen in het bedrijf met bijna 7 procent.

Het tweede kwartaal was zeer succesvol, maar vertoonde al kleine scheurtjes. Hoewel de netto omzet met maar liefst 43 procent toenam naar 1,01 miljard dollar, en de nettowinst van 145,8 miljoen dollar naar 206,9 miljoen dollar steeg, bleek uit de vergelijkbare omzetcijfers dat de vraag naar Michael Kors producten lijkt af te nemen. Deze daalde namelijk, met 16,4 procent, minder hard dan verwacht. Analisten hadden een vergelijkbare omzetstijging van 18,9 procent verwacht.

Michael Kors heeft de afgelopen kwartalen torenhoge winsten geboekt en veel analisten twijfelden of het succes aan kon houden. Forbes schreef dat de razendpopulaire tassen van het merk zo goed verkochten dat het merk gevaar liep zijn 'cool factor' en exclusiviteit te verliezen, hetgeen desastreus zou zijn voor het merk. Vooralsnog is niet duidelijk of de tegenvallende prognoses daar een voorbode van zouden kunnen zijn.

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN