• Home
  • V1
  • Columns
  • Minder kleding en schoenen verkocht in eerste halfjaar 2013

Minder kleding en schoenen verkocht in eerste halfjaar 2013

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

De schoenenbranche lijkt op te krabbelen. In

het eerste kwartaal van 2013 daalde de omzet nog met 16 procent, maar in het tweede kwartaal rapporteerde de schoenenbranche een omzetstijging van 2,7 procent. Dat blijkt uit cijfers van brancheorganisatie Inretail en onderzoeksbureau Gfk.

Vooral kinderen kregen nieuwe schoenen. In het tweede kwartaal groeide de omzet van kinderschoenen met 14,5 procent. Ook de omzetten in dames- en herenschoenen waren met respectievelijk 3,9 procent en 2 procent meer dan in 2012, positief.

De cijfers over het eerste half jaar van 2013 zijn nog niet erg goed. De verkoop van damesschoenen daalde met 6,1 procent in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Het herensegment beleefde een dip van -2 procent in de eerste zes maanden van 2013.

De handel in kleding had last van het natte en koude voorjaar. Na een verlies van 9,7 procent in het eerste kwartaal en een omzetdaling in het tweede kwartaal van 0,5 procent, daalde de omzet over het eerste half jaar met 4,8 procent. Ondermode had de zwaarste tijd: de omzet daalde 5,9 procent in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Retailers verkochten 5,3 procent minder damesmode en 4,6 procent minder herenkleding.

CBW Mitex
INRetail