• Home
  • V1
  • Columns
  • Minder mode verkocht in derde kwartaal

Minder mode verkocht in derde kwartaal

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Hoewel het consumentenvertrouwen stijgt, hebben modewinkels

in het derde kwartaal van 2013 hun omzet zien dalen. Gemiddeld sloten moderetailers het derde kwartaal af met een omzetdaling van 1,7 procent, in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Dat blijkt uit cijfers van brancheorganisatie Inretail.

Winkels met damesmode zagen hun omzet met 3,2 procent dalen. Ook kinderkleding verkocht minder goed: de omzet daalde 1,4 procent in het derde kwartaal. De verkoop van herenbovenmode en van ondermode was beter dan in 2012. Winkeliers noteerden omzetplussen van respectievelijk 0,3 procent en 1,7 procent.

In het warme juli trokken consumenten massaal de winkelstraten in voor badmode. September was een minder gunstige maand voor de modebranche. Begin september was het te warm: consumenten hadden nog geen trek in najaarsmode en winterjassen. In de tweede helft van de maand was het weer te wisselvallig, waardoor de lust om te shoppen verdween.

Inretail is optimistisch over de toekomst. Het consumentenvertrouwen steeg in het derde kwartaal van 2013. Volgens de brancheorganisatie staan er meer seinen op groen nu de overheidsbegroting voor 2014 rond is.

CBW Mitex
INRetail