Er is vorig jaar minder nepmerkkleding in beslag genomen door de Nederlandse douane. Het ministerie van

Financiën en de Europese Commissie brachten afgelopen donderdag allebei cijfers uit over in beslag genomen nepartikelen.

Kleding staat, met cd's, dvd's, sigaretten en accessoires nog steeds in de top vijf van ingevoerde nepartikelen. In totaal ging het in 2008 om 572.000 kledingstukken die illegaal werden ingevoerd in Nederland. In 2007 kwam het aantal in beslag genomen stuks van namaak-merkkleding uit op 794.924 stuks.

Binnen de categorie kleding verschoof het zwaartepunt van sportkleding naar schoenen. Ruim 85 procent van de in beslag genomen namaak bij reizigers uit Turkije bestond uit merkvervalste kleding. Meer dan negentig procent van de schoenen was afkomstig uit China. Dat is pikant omdat Europa en China op 30 januari van dit jaar een samenwerkingsovereenkomst hebben afgesloten met als doel nauwer samen te werken bij de opsporing van artikelen die het intellectueel eigendomsrecht schaden. In totaal werden er in Europa 49.000 partijen met nepgoederen in beslag genomen. Bij tien procent van de in beslag genomen spullen ging het om kleding. In 2008 werden er 43.000 artikelen in beslag genomen.

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN