• Home
  • V1
  • Columns
  • Moam samenwerking met Hema

Moam samenwerking met Hema

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Moam gaat in 2014 een collectie ontwerpen voor Hema. Dat zegt initiatiefnemer

Martijn Nekoui op het modeblog Independent Fashion Daily. Moam (een afkorting van mode en Amsterdam) is een project van Nekoui waarbij hij jong modetalent laat samenwerken met oudgedienden uit de mode-industrie. In september werd de eerste modecollectie van Moam Collective getoond in Eye. Hiervoor ontwikkelden 8 jonge ontwerpers samen met een groep van 25 gevestigde modenamen een modecollectie.

Tijdens zijn studie op het Amsterdam Fashion Institute (Amfi) raakte Nekoui in gesprek met beroemdheden uit de Nederlandse modebranche. En als vers afgestudeerde wist hij onder andere Viktor & Rolf en Fong Leng te strikken. Hij koppelde ze aan de nieuwe generatie talenten als Winde Rienstra en Jan Boelo voor zijn tentoonstelling in Foam en Moam was geboren. Naast Moam was Nekoui samen met Frans Akoné curator voor de expositie bij de eerste editie van de Nederlandse Wool Week in Hotel Droog. Ook begeleide hij de lancering van de virtuele winkelstraat 9Straatjesonline.com.

Over de collectie voor Hema zegt Nekoui dat deze "commercieel, bijzonder en eenvoudig" moet zijn. Was het Moam Collective team nog geheel vrij, nu zijn er volgens de initiatiefnemer duidelijke grenzen. Kernwoorden zijn: 'gemakkelijk', 'vertrouwd' en ook 'vernieuwend'. In die begrenzing zit volgens Nekoui de uitdaging van het project. Begin 2014 wordt bekendgemaakt wie meewerkt aan Moam voor Hema.

HEMA
Martijn Nekoui
MOAM