• Home
  • V1
  • Columns
  • Nederlands talent genomineerd festival d'Hyeres

Nederlands talent genomineerd festival d'Hyeres

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Twee Nederlandse ontwerpers zijn dit jaar genomineerd

voor de hoofdprijs op het festival voor mode en fotografie in Hyères. De jonge Liselore Frowijn en Anne Kluytenaar werden met acht andere talenten in de mode geselecteerd uit 312 inzendingen.

Liselore Frowijn studeerde aan Artez en deed een stage bij Peter Pilotto. Inmiddels werkt ze als ontwerper bij Vlisco. Frowijn won eerder al de Frans Molenaar Couture Award 2013. Haar ontwerpen voor vrouwen kenmerken zich door het gebruik van bijzondere stoffen, vaak met de hand beschilderd of geborduurd.

Frowijns concurrente in de strijd om de hoofdprijs, Anne Kluytenaar, doet mee met een collectie voor mannen geïnspireerd op iconische elementen uit dameskleding, zoals pakjes van Chanel. Ook dit Nederlandse talent studeerde aan Artez en liep stage bij Viktor & Rolf en J.W. Anderson.

De 'Grand Prix' van het festival in Hyères wordt elk jaar uitgereikt aan het grootste talent in de mode. Dit jaar bestaat de jury uit voorzitters Carol Lim en Humberto Leon (de oprichters van het New Yorkse Opening Ceremony én samen creatief directeur bij Kenzo), Carol Song (directeur aankopen bij Opening Ceremony), Chloë Sevigny (actrice en stijlicoon), Jay Massacret (chef mode voor VMan), en Eric Wilson (chef mode voor InStyle US).

Het Hyères festival zal dit jaar plaatsvinden van 25 tot en met 28 april. Dan zal ook de winnaar van de hoofdprijs bekend worden gemaakt.

Anne Kluytenaar
Festival d'Hyères
Hyères
Liselore Frowijn