• Home
  • V1
  • Columns
  • Nederlandse mode opnieuw naar Shanghai

Nederlandse mode opnieuw naar Shanghai

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Onder de titel Dutch Fashion Here & Now wordt deze maand

de Nederlandse mode gepromoot in Shanghai. Zo is het werk van Daryl van Wouw, And Beyond, Mattijs van Bergen en Avelon te zien in een catwalkshow samen met de beste afstudeercollecties van AMFI- Amsterdam Fashion Institute Koninklijke Academie voor de Beeldende Kunst uit Den Haag en Willem de Kooning Academy Rotterdam. Verder is er een showroom –gesponsord door modevakbeurs de modefabriek- waarin de labels Aaiko en Individuals zich presenteren, en worden er door Modint workshops gegeven op het gebied van sourcing.

“Het geven van de show is een middel om in contact te komen met investeerders, agenten of producenten,” legt Karlijn Bozon van HTNK fashion recruitment & consultancy uit. Dat bureau is een van de drijvende krachten achter het project en ook een van de sponsors.

Het promotie-evenement is een vervolg op het evenement dat vorig jaar in de Chinese stad werd gehouden in samenwerking met de Dutch DFA, (design fashion, architecture) en Modint om Design uit Nederland te vertegenwoordigen in China. Daar werden volgens Bozon grote stappen gemaakt: “De collecties zijn goed ontvangen en er zijn veel contacten gelegd. Nu is het zaak om terug te blijven komen om te laten zien dat we bestendig zijn, een follow-up te geven aan afspraken en het netwerk te onderhouden en uit te bouwen.”

HTNK