• Home
  • V1
  • Columns
  • Nelleke Strijkers genomineerd voor ontwerpprijs IAF

Nelleke Strijkers genomineerd voor ontwerpprijs IAF

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

De modelijn van de Nederlandse winkelier Nelleke Strijkers,

SPR+, is genomineerd voor een IAF International Designer Award. De prijs is een onderdeel van de World Apparel Convention van de International Apparel Federation (IAF).

Strijkers is eigenaresse van de winkel SPRMRKT aan de Amsterdamse Rozengracht. Ze verkoopt merken als Rick Owens, Maison Martin Margiela, Acne en haar eigen modelabel, SPR+. Voor de modeondernemer haar winkels opende, hield ze zich bezig met fotografie, in Amsterdam en New York.

Naast Strijkers zijn er nog zes genomineerden voor de modeprijs, waaronder Ellie Mucke uit Australië en Claudia Garrido uit Portugal.

De prijs van het IAF is een platform voor innovatieve, originele en creatieve modeontwerpers. Volgens de organisatie biedt de prijs ontwerpers de kans om te netwerken en samenwerkingsverbanden te ontwikkelen met andere internationale ontwerpers en industriële contacten. De jury bestaat uit: de Nederlandse Mariette Hoitink, van HTNK Fashion Recruitment & Consultancy, Dolores Gouveia van de Modatex Fashion School en ontwerper Júlio Torcato.

IAF is een mondiale organisatie van en voor kledingproducenten en -distributeurs. De eerstvolgende IAF World Apparel Convention vindt van 24 tot en met 27 september plaats in Oporto in Portugal. Wie de modeprijs wint, wordt op 26 september bekend gemaakt.

IAF
IAF International Designer Award
INTERNATIONAL APPAREL FEDERATION
Nelleke Strijkers
SPR+
SPRMRKT