• Home
  • V1
  • Columns
  • Nickelson versus Bright Jeans en Gabbiano

Nickelson versus Bright Jeans en Gabbiano

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Het modemerk Nickelson gaat de strijd aan tegen plagiaat, laat het

bedrijf weten. Zowel de merken Bright Jeans als Gabbiano (Legend Jeans) hebben zich volgens het merk schuldig gemaakt aan plagiaat. Nickelson neemt ook stappen tegen de winkeliers die de producten te koop hebben aangeboden.

Volgens Rishi Sharma van het merk, is dit plagiaat de keerzijde van succes. “Het is een logisch gevolg op de populariteit van het merk,” zegt hij. Nickelson ziet de namaak producten als een grove inbreuk op haar belangen en creativiteit en de filosofie van het bedrijf. “Nickelson werkt al sinds de jaren tachtig aan een duidelijk herkenbare stijl en steekt daar veel tijd, geld en moeite in.”

Volgens het bedrijf is er duidelijk sprake van plagiaat en zijn de overeenkomsten tussen het origineel en de kopie overduidelijk. Het gaat om jassen en tops waarin de look en feel van Nickelson wordt gebruikt.

“We hebben meteen gerechtelijke stappen ondernomen tegen de merken,” zegt Sharma. “Het is de eerste keer dat dit gebeurt en je moet plagiaat meteen de kop in drukken.” Ook winkeliers worden aangepakt. “Hoe dat juridisch allemaal gaat, kan ik helaas nog niet vertellen.”

Bright Jeans
Gabbiano
NICKELSON
plagiaat