Nicola Formichetti heeft zijn vertrek aangekondigd bij

Thierry Mugler. Het Franse modehuis laat in een persbericht weten dat beide partijen gezamenlijk hebben besloten om een andere weg in te slaan. Dat meldt Knack.

Formichetti werd in 2011 aangetrokken om het noodlijdende modehuis nieuw leven in te blazen. Hoewel hij nooit een modeopleiding volgde, wist hij de vrouwenlijn in mum van tijd opnieuw op de kaart te zetten. Voor zijn eerste Mugler-show stuurde hij zijn belangrijkste stylingklant Lady Gaga het plankier op. Ze opende en sloot de show en zette het modehuis daardoor in een klap in de spotlights.

Maar ook op ontwerpgebied wist Formichetti het modehuis weer succesvol te maken. Onder zijn creatieve directie klom het bedrijf op tot de lucratieve handtassensector.

“Nicola heeft onze originele missie volbracht,” laat algemeen directeur Joel Palix weten. “Zijn talent voor communicatie en zijn begrip van modern design hebben een nieuw cliënteel aangetrokken dat ongetwijfeld cruciaal zal blijven bij de verdere ontwikkeling van ons merk. Hij zal altijd beschouwd worden als een historisch onderdeel van onze erfenis.”

De stylist laat weten met een prettig gevoel terug te kijken op de samenwerking. “Ik hoop dat het publiek genoten heeft van wat we samen gedaan hebben bij Mugler, maar ik had behoefte aan iets anders”, aldus Formichetti.

Formichetti werd bij Mugler ondersteund door ontwerpers Sébastien Peigné en Romain Kremer. Het is momenteel nog niet bekend of zij zonder de stylist verder gaan, of dat er een nieuwe creatief directeur wordt aangetrokken.

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN