• Home
  • V1
  • Columns
  • Nieuwe CEO’s bij Bottega Veneta en Christopher Kane

Nieuwe CEO’s bij Bottega Veneta en Christopher Kane

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Het luxeconglomeraat Kering heeft nieuwe CEO’s aangesteld bij Bottega Veneta en

Christopher Kane. De nieuwe CEO’s zijn onderdeel van de managementverschuivingen binnen het luxeconcern, meldt WWD.

Carlo Alberto Beretta zal vanaf 7 januari 2015 de nieuwe CEO zijn van Bottega Veneta. Hij werkte hiervoor als retail development director bij modehuis Ermenegildo Zegna. Eerder werkte Beretta voor Valentino en La Rinascente. Hij zal rapporteren aan voormalig CEO Marco Bizzarri, die aan de slag gaat als CEO voor Kering’s couture- en leerdivisie. Bizzarri blijft echter president van Bottega Veneta, om de overgang naar de nieuwe CEO zo soepel mogelijk te laten verlopen.

Sarah Crook is aangesteld als de nieuwe CEO van Christopher Kane en zal vanaf 17 november werkzaam zijn. Zij volgt Alexandre de Brettes op, die vooralsnog werkzaam blijft bij het Britse modehuis. Crook was vanaf 2009 vice-president bij Stella McCartney, daarnaast werkte ze ook als adviseur voor de British Fashion Council en verschillende modelabels. Zij zal eveneens rapporteren aan Bizzarri.

De nieuwe CEO’s vormen onderdeel van de grote reorganisatie van Kering. In april werd de CEO van Louis Vuitton, Albert Bensoussan, het nieuwe hoofd van de horloge- en juwelendisie. Het tweede grootste luxeconcern ter wereld heeft onder meer merken als Bottega Veneta, Saint Laurent, Alexander McQueen, Balenciaga, Brioni, Christopher Kane, McQ, Stella McCartney onder zijn hoede.

Bottega Veneta
CCpage
Christopher Kane
Kering