Esprit heeft Rafael Pastor Espuch aangetrokken

als nieuwe directeur product en design. Pastor Espuch is afkomstig van de Spaanse Inditex Group waar hij twaalf jaar lang algemeen directeur was van Zara Basic. De Spanjaard volgt Melody Harris-Jensbach op, van wie vorige week bekend werd dat zij Esprit gaat verlaten.

Vorige maand meldde Esprit dat in gebroken boekjaar 2012/13 een verlies van 408 miljoen euro is geboekt. Het bedrijf liet toen weten het oude transformatieplan te herzien en zich op de collecties te gaan concentreren. Esprit wil haar concurrentiepositie verbeteren door sneller en efficiënter in te springen op de steeds veranderende wensen van consumenten. Het merk wil meer inspelen op trends en streeft naar meer verticale integratie, waarbij ontwerp, productie, distributie en verkoop in eigen handen zijn.

Als directeur product en design rapporteert Rafael Pastor Espuch rechtstreeks aan CEO Jose Manuel Martinez Gutiérrez. Martinez Gutiérrez nam vorig jaar het stokje over als CEO van de Nederlander Ronald van der Vis en ook hij was voordat hij naar Esprit kwam werkzaam bij Inditex.

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN