• Home
  • V1
  • Columns
  • Nieuwe regels subsidie opleidingen modedetailhandel

Nieuwe regels subsidie opleidingen modedetailhandel

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

De subsidies voor scholingskosten in de mode- en sportdetailhandel

zijn verhoogd. Branche Bureau Mode meldt dat per 1 januari de vernieuwde subsidieregeling van het sociaal fonds mode- en sportdetailhandel in werking is getreden. Volgens de organisatie is het een verbetering ten opzichte van de oude regeling. Ook zijn de nieuwe regels duidelijker en overzichtelijker.

Elk bedrijf dat afdraagt aan het sociaal fonds mode- en sportdetailhandel kan de scholingssubsidie aanvragen en krijgt vanaf 1 januari 2012 volgens de nieuwe regeling 50 procent van de opleidingskosten vergoed. Het sociaal fonds keert de subsidie uit aan de bedrijven die hun personeel opleiden, Branche Bureau Mode voert de regeling in opdracht van het fonds uit.

Behalve de verhoogde subsidieregeling van 33,33 procent naar 50 procent zijn er volgens Branche Bureau Mode nog een aantal wijzigingen. Zo komt de vergoeding van de loonverletkosten te vervallen. En voor elk bedrijf wordt 10.000 euro als scholingsbudget beschikbaar gesteld. Dit bedrag is beschikbaar zolang het hiervoor bestemde budget reikt. Ondernemers die in één jaar niet alles besteden, kunnen het gegarandeerde subsidiebedrag één jaar meenemen. Nieuw is ook de manier van aanvragen. Dat kan vanaf deze maand enkel nog via internet.

Afgelopen zomer werd bekend dat mode-, sport en schoenenopleidingen nu ook in aanmerking komen voor een subsidie van het Europees Sociaal Fonds (ESF). Het Hoofdbedrijfschap Detailhandel (HBD) behandelt deze subsidie-aanvragen. Ruim honderd voorgeprogrammeerde opleidingen komen in aanmerking voor de Europese subsidieregeling, waaronder veel opleidingen van Detex, zoals Etaleren, Gemotiveerd verkopen, Imagostyling, en Marketing. Bedrijven kunnen de Europese subsidie nog tot 31 juli 2012 aanvragen.

Branche Bureau Mode
ESF subsidie
HBD
subsidie