• Home
  • V1
  • Columns
  • Nio Lifestyle Nederlandse nieuwkomer tijdens Pret-a-Porter Paris

Nio Lifestyle Nederlandse nieuwkomer tijdens Pret-a-Porter Paris

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Columns

Pret-a-Porter Paris opent

op 22 januari weer haar poorten om de nieuwste accessoire- en modecollecties te verwelkomen. Het Nederlandse agentschap Nio-Lifestyle maakt haar debuut in de sector ‘The Box’. Tassen van het label ‘Pieter Ary’ en sieraden van het label ‘7 Pers by Nio’ zijn in een gezamenlijke stand voor het eerst in Parijs te zien.

Nio-Lifestyle is de Nederlandse agent voor ‘7 Pers by Nio’. Dit label is de Europese tak van de bredere ‘7 Pers’ collectie waarvan alle items vervaardigd worden op Bali. Eigenaar van Nio-Lifestyle Anja Adolfs maakt de ‘7 Pers by Nio’ collectie voor de Europese markt samen met Johnny Widiana, de man achter ‘7 Pers’. De accessoires hebben zowel een hoge fashion- als etnische factor. Het label ‘7 Pers by Nio’ ligt inmiddels in verschillende Europese winkels waaronder 18 Nederlandse.

Tijdens de Pret-a-Porter Paris deelt Nio-Lifestyle een stand met ontwerper Pieter Ary. Anja: “De tassen van Pieter Ary en de sieraden van ‘7 Pers by Nio’ vormen een heel mooi geheel. We passen beiden in een hoog segment en willen inspirerend zijn en kwaliteit bieden. In de ‘7 Pers by Nio’ sieraden zie je cultuur en handwerktechnieken uit Bali terug, maar staat fashion wel op de eerste plek.”

Nio Lifestyle neemt voor de eerste keer deel aan de Pret-a-Porter Paris. Anja Adolfs: “Buiten de grenzen van Nederland kijken is voor ons van groot belang. De sieraden zijn uniek, stijlvol en inspirerend genoeg om een internationaal publiek aan te spreken. Dat hebben we al gemerkt tijdens andere Europese beurzen; ook in Zurich worden onze sieraden inmiddels al verkocht.”

Alle sieraden van ‘7 Pers by Nio’ worden in de Balinese fabriek geproduceerd. Ieder detail is met de hand gemaakt, er wordt niet met standaard mallen gewerkt. Anja: “Het is fashion met een knipoog naar de oude Balinese tradities.”

In alle projecten werkt ‘7 Pers by Nio’ zoveel mogelijk met Balinese beroepsmensen. Vormgeving en fotografie voor de deelname aan Pret-a-Porter liggen bijvoorbeeld in handen van een jonge talentvolle vormgever: Roy Nd Photo Art. Anja: “Ik vind het belangrijk dat de Balinese bevolking de vruchten plukt van het succes.”

PAPP
Pret a porter
pretaparis