• Home
  • V1
  • Columns
  • NL Fashion Incubator opgericht

NL Fashion Incubator opgericht

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

HTNK wil jong ontwerptalent steunen bij bij de ontwikkeling van een goedlopend modebedrijf.

Daartoe heeft het Nederlandse recruitment en consultancybureau voor de modebranchebureau een stichting opgericht: 'NL Fashion Incubator'.

Talent development loopt als een rode draad door zowel de profit als de non-profitactiviteiten van HTNK. Voorbeelden zijn Lichting (2006), dat jaarlijks tijdens AIFW de beste eindexamenkandidaten een podium biedt; 'Turning Talent Into Business' (2007), een tweejarig begeleidingstraject voor vijftien ontwerpers en 'Red Light Fashion Amsterdam project' (2009), tijdelijke huisvesting voor achttien ontwerpers op de Amsterdamse wallen. Sinds jaar en dag organiseert HTNK de 'One Day Shop', waar jonge ontwerpers gedurende twaalf uur hun kleding direct verkopen onder het motto: ‘Er moet brood op de plank!’.

NL Fashion Incubator is van start gegaan met het project 'Dutch Fashion Here & Now'. Tijdens Shanghai Fashion Week (oktober 2010), presenteerden vier Nederlandse labels en drie Nederlandse academies zichzelf, onder deze noemer. Hieraan gekoppeld was een actieve oriëntatie op productiemogelijkheden in China. Brancheorganisatie Modint en Dutch DFA (Dutch Design Fashion & Architecture) zijn partners in het project.

HTNK