Het Spaanse modeconcern Inditex heeft nog altijd flinke

expansiedrift. In de eerste negen maanden van 2012 zagen 360 winkels het levenslicht. Ook in Nederland ziet Inditex ruimte voor meer winkels. Voor nieuwe filialen van Pull & Bear in Amsterdam en Eindhoven zoekt het modebedrijf momenteel naar personeel.

Inditex heeft op dit moment zesduizend winkels in 86 markten. De zesduizendste was de milieuzuinige winkel van Zara in Oxford Street in Londen. Ook een belangrijke winkelopening voor Inditex de afgelopen negen maanden: het eerste filiaal van Massimo Dutti in Noord-Amerika. De formule heeft nu winkels in New York, Washington D.C. en Toronto. Accessoiremerk Uterqüe maakte een winkeldebuut in China, damesmodemerk Stradivarius in Mexioco, ondermodelabel Oysho in Macau en Zara Home in Brazilië.

De expansie van Inditex lijkt zijn vruchten af te werpen. Over de eerste negen maanden van 2012 boekte het concern een nettowinststijging van 27 procent in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. De winst kwam uit op 1,7 miljard euro. Een jaar eerder was dat nog 1,3 miljard. Ook de omzet groeide: met 17 procent van 9,7 miljard euro naar 11,4 miljard.

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN