• Home
  • V1
  • Columns
  • Omzet LVMH stijgt 25% in Q1

Omzet LVMH stijgt 25% in Q1

bezig met laden...

Het Franse luxeconcern Louis Vuitton Moët Hennessy (LVMH) heeft de omzet van het eerste

kwartaal van het lopende boekjaar naar boven bijgesteld. Begin april gaf het modebedrijf al een verwachting bij de presentatie van de jaarcijfers, maar bij de officiële bekendmaking van de omzetcijfers vandaag laat LVMH weten dat de omzet is gestegen met 25 procent naar 6,58 miljard euro. Het bedrijf profiteerde van een ‘bijzonder snelle groei’ in Azië en de Verenigde staten en een 'goede voortuitgang in Europa, ondanks de contrasterende omgeving'. Dat meldt WWD.

Verminderd met de impact van wisselkoersen, steeg de retailomzet van het modeconcern met 18 procent. De omzet van kleding en ledergoederen van modehuizen als Louis Vuitton, Givenchy en Fendi steeg 12 procent. De omzet van horloges en sieraden nam afgelopen kwartaal met 17 procent toe en de verkoop van wijn en sterke drank groeide 16 procent.

Vanwege het onzekere economische klimaat in Europa durfde LVMH geen specifieke omzet- en winstverwachtingen voor de rest van het jaar te geven. Wel liet het bedrijf weten zijn ‘positie als leider van de mondiale luxeproductenmarkt’ te zullen vergroten.

 

Louis Vuitton Moët Hennessy
LVMH