• Home
  • V1
  • Columns
  • Omzet online retail zal in vijf jaar verdubbelen

Omzet online retail zal in vijf jaar verdubbelen

22 aug 2013

Online retail zal in Europa over vijf jaar een omzet realiseren van

323 miljard euro. Dat betekent een verdubbeling van de huidige omzet. Dat blijkt volgens een bericht op Express.be uit een rapport van het internationale onderzoeksbureau Mintel over de online retail in negentien Europese landen.

Volgens het rapport zijn Duitsland, Groot-Brittannië en Frankrijk ook over vijf jaar nog veruit de belangrijkste online retailmarkten van Europa. Nederland, Spanje en Polen zullen de belangrijkste groei doormaken. De hoogste bestedingen per inwoner zullen in Noorwegen en Zweden worden gedaan.

De Europese online retail zal dit jaar volgens het rapport een omzet realiseren van 188 miljard euro, tegenover 166 miljard euro vorig jaar. Er bestaan echter grote verschillen tussen de verschillende landen. “Frankrijk ligt op het gebied van online retail vijf jaar achter op Groot-Brittannië en Duitsland”, aldus John Mercer, analist Europese retail bij Mintel. “Spanje, Griekenland en Italië hebben nog een veel grotere achterstand. De Europese online retailmarkt kenmerkt zich dan ook door een belangrijke kloof tussen noord en zuid.”

Met een marktaandeel van 9,8 procent is Amazon volgens het rapport nog steeds de dominerende partij in de Europese online retail. Het bedrijf breidde zijn marktaandeel met 0,6 procent uit ten opzichte van vorig jaar. Het Duitse concern Otto, de grootste concurrent van Amazon op de Europese markt, viel terug van 3,9 procent naar 3,3 procent.

Uit het onderzoek bleek ook nog dat veel klanten in Groot-Brittannië en Frankrijk hun producten online bestellen en in een fysieke winkel ophalen. In Duitsland hebben consumenten een duidelijke voorkeur voor thuisbezorging.
Mintel
Online retail