De Fiscale inlichtingen- en opsporingsdienst (FIOD)

heeft drie mannen opgepakt die verdacht worden van grootschalige handel in en verkoop van namaakartikelen. Bij de arrestatie zijn ruim 7000 namaakvarianten van merkschoenen, 300 spijkerbroeken en een onbekend aantal portemonnees in beslag genomen. Dat meldt Emerce.

Naar schatting hadden de verdachten op tien locaties in Klundert, Schiedam, Capelle aan den IJssel, Dordrecht en Rotterdam een totale voorraad van namaakartikelen ondergebracht ter waarde van 140.000 euro. Naast kleding, schoenen en accessoires heeft de FIOD ook digitale gegevensdragers, administratie en 11.000 euro in contanten in beslag genomen.

De verdachten zijn een 38-jarige man uit Klundert, een 23-jarige man uit Schiedam en een 53-jarige man uit Capelle aan den IJssel. Vermoedelijk worden de namaakversies van merken geproduceerd in China, waarna ze via Griekenland, Litouwen en Duitsland in Nederland terecht komen. De FIOD vermoedt dat een deel van de goederen rechtstreeks doorverkocht wordt aan Litouwen en Estland en dat de rest in Nederland verkocht wordt via marktplaats.nl, tweedehands.nl en de Belgische webshop birdsnest-fashion.com.

Het onderzoek van de FIOD startte in december vorig jaar na een tip van sportmerk Nike. De verdachten zullen vrijdag voorgeleid worden aan de rechter-commissaris.

Merken zijn beschermd in Nederland. Het is verboden merkartikelen na te maken en het is niet toegestaan om in valse merkartikelen te handelen. Omdat de handel in nagemaakte merken de reguliere handel kan bedreigen, treedt de overheid hier tegen op.

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN