• Home
  • V1
  • Columns
  • Ook EMU Australia breidt uit

Ook EMU Australia breidt uit

2 okt. 2009

Niet alleen UGG Australia is bezig met uitbreiding van het label en de verkooppunten. Het label

EMU Australia, dat eveneens laarzen van schapenvacht verkoopt, kondigt aan ondanks de mondiale onzekerheid de productie en distributie op te schroeven. Volgens EMU Australia is de nationale en internationale vraag naar de schapenvachten boots van het label zo groot dat uitbreiding van productie en opslag noodzakelijk is. “Onze verkoopgroei in Australië en Nieuw Zeeland is fenomenaal,” laat EMU’s National Sales Manager Jeremy Dealy weten. “Helemaal als je bedenkt dat het merk pas vijftien jaar geleden is opgezet.”

Hieraan toegevoegd wordt het feit dat EMU’s kledingcollectie wordt opgepikt door verkooppunten wereldwijd. “EMU’s damescollectie van schapenvacht en wol is een hit in eigen land en Nieuw Zeeland,” zegt Shonel Smyth, EMU’s Apparel National Sales Manager. “Maar ook in Los Angeles, New York en Londen wordt de kleding van EMU al verkocht.”

EMU heeft de afgelopen vijf jaar geïnvesteerd in wol- en schapenvachttechnologie voor het fabriceren van zowel schoenen als kleding. Ook in uitbreiding van het distributiecentrum is geïnvesteerd. Deze investeringen zijn beloond met een toename van de vraag naar de producten van het bedrijf. Behalve down under wordt EMU Australia in meer dan 10.000 winkels in 62 landen verkocht. Drapers Magazine riep het label in 2007 uit tot een van de opvallendste merken in de Britse schoenenindustrie. Dit jaar lanceerde EMU een lifestylecollectie voor dames.

EMU Australia