• Home
  • V1
  • Columns
  • Ook mannen- en babymode bij Emu Australia

Ook mannen- en babymode bij Emu Australia

bezig met laden...

Emu Australia gaat zich naast schapenbontlaarzen

en dameskleding vanaf de herfst- en wintercollectie 2012, ook richten op mannen- en kindermode. Emu verkocht al wel schoenen en accessoires voor mannen en kinderen, maar gaat zich nu ook toeleggen op kledingstukken voor deze doelgroepen. De collecties zijn gemaakt van Australische materialen waaronder Merino schapenleer, Nappa schapenleer en Merino wol.

De kledinglijn en accessoirecollectie voor mannen focust zich op 'robuuste sheepskin en Merino wol items' in klassieke kleuren. Een voorbeeld is een bruine winterjas van schapenleer.

De nieuwe collectie voor baby's is gemaakt van Merinowol. De wol helpt de lichaamstemperatuur van een pasgeboren baby te reguleren in alle seizoenen. De collectie bevat onder andere mutsjes, wanten en een slaap pakje. Verkoopprijzen zijn nog niet bekend gemaakt.

Emu heeft de afgelopen jaren geïnvesteerd in wol- en schapenvachttechnologie voor het fabriceren van zowel schoenen als kleding. Ook in uitbreiding van het distributiecentrum is geïnvesteerd. Het merk wordt in 67 landen verkocht en heeft meer dan 10.000 verkooppunten, waarvan 120 in Nederland.

EMU Australia