• Home
  • V1
  • Columns
  • Outlet Groningen van de baan

Outlet Groningen van de baan

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Nederland moet het voorlopig doen met drie factory outlet centers: Batavia Stad in Lelystad,

Rosada in Roosendaal en Designer Outlet Roermond. De provincie Groningen is niet akkoord gegaan met een plan voor een vierde koopjesparadijs.

Ben Kolff, directeur van de McGregor Fashiongroup, had samen met een groep investeerders plannen voor een outletcentrum bij het Groningse plaatsje Zuidbroek. Burgemeester Eduard van Zuijlen vond het een geschenk uit de hemel dat een ondernemer langs kwam met 500 tot 1000 banen.

De provincie Groningen is minder enthousiast. Modebrancheorganisatie Inretail (voorheen CBW-Mitex) drong bij de provincie aan op een onderzoek. De provincie concludeerde na het onderzoek dat het bezoekerspotentieel onvoldoende is. Bovendien zou het outletcentrum zorgen voor een kaalslag van het winkelbestand in de plaatsen rond Zuidbroek.

Inretail, dat eerder een merkdorp in Zuid-Holland wist te voorkomen, is blij met het 'nee' van Groningen. "Nederland telt nu drie factory outlets en dat is genoeg. Het levert overheden veel meer op als ze de aandacht verplaatsen naar het sterker maken van de bestaande binnensteden. Dat moet in provinciaal en lokaal beleid centraal staan,” aldus de organisatie in een persbericht.

In Halfweg, bij Amsterdam, liggen nog wel plannen voor een koopjescentrum in de voormalige Suikerfabriek Sugar City.

CBW Mitex
Factory Outlet Center
INRetail