• Home
  • V1
  • Columns
  • Plaswinkel geopend in de Kalverstraat

Plaswinkel geopend in de Kalverstraat

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Op de Kalverstraat 126 in Amsterdam is woensdag het eerste filiaal

geopend van 2Theloo, een openbare toiletruimte waar het winkelend publiek voor 1 euro naar een brandschone eco-wc kan. Eric Treurniet bedacht het concept na een dagje winkelen met zijn dochtertje. "Ze moest plassen, maar we konden nergens terecht. In een warenhuis moet je meteen naar de derde verdieping; in een café moet je eigenlijk iets bestellen."

Het eerste filiaal van 2Theloo beslaat zo'n 125 vierkante meter. Naast normale dames- en heren wc's zijn er ook speciale toiletten voor mensen met een beperking en voor kleine kinderen. "De toiletten zijn in de eerste plaats schoon en hygiënisch," zegt Treurniet, "maar het moet ook een leuke ervaring zijn, daarom zijn de wc's versierd met grote foto's en kun je een beker koffie halen".

Treurniet heeft grote plannen met zijn plasconcept. De bedenker wil wereldwijd toiletwinkels openen, behalve in winkelcentra bijvoorbeeld ook op stations, vliegvelden en benzinestations. Dit jaar komen er in Nederland nog zes locaties bij, onder meer in winkelcentra Rotterdam-Alexander en Amstelveen. In België komen vestigingen in Antwerpen en St. Niklaas. Verder staan Barcelona en Warschau op de planning. 2Theloo wordt gesteund door de Maag Lever Darmstichting.

2theloo
winkelen