• Home
  • V1
  • Columns
  • Polyester door Bont voor Dieren ontmaskerd als bont

Polyester door Bont voor Dieren ontmaskerd als bont

bezig met laden...

De Bont voor Dieren heeft kledingstukken gevonden met onjuiste labels.

Volgens de organisatie hebben merken als Montana en Pledge wasbeerhondbont verwerkt in een bontkraag van een jas, zonder dit op het label aan te geven.

Vanaf dit weekend zijn alle textielfabrikanten verplicht om te melden of hun producten echt bont bevatten. Toen bleek dat een aantal labels zich nog niet aan deze regel houdt, heeft Nicole van Gemert, directeur van Bont voor Dieren, aangifte gedaan.

Bont voor Dieren deed onderzoek in de Kinkerstraat in Amsterdam en winkelcentrum Stadshart Amstelveen. "Bij de eerste steekproef ging het onder andere om de merken Montana en Pledge, dit zijn jassen met bontkraag van wasbeerhond, maar met labeling als zijnde polyester. De jassen zijn relatief goedkoop en gemaakt in China. We gaan nog verder speuren nu," laat Van Gemert weten aan FashionUnited.nl.

Bont voor Dieren doet een oproep aan consumenten die een verkeerd gelabeld kledingstuk constateren. Zodra een kledingstuk dat echt bont bevat niet als zodanig is gelabeld, kan het betreffende kledingmerk worden aangegeven bij de Voedsel en Warenautoriteit.

Bont
Bont voor Dieren