• Home
  • V1
  • Columns
  • Raf Simons en YSL

Raf Simons en YSL

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Op Twitter en op diverse nieuwssites gonst het van de geruchten: de Belgische modeontwerper

Raf Simons zou Stefano Pilati's plek overnemen bij het modehuis Yves Saint Laurent (YSL). Suzy Menkes, journalist van the New York Times en de International Herald Tribune, zou dit geschreven hebben in haar artikel over de show van Jil Sander op de modeweek van Milaan. Simons is momenteel hoofdontwerper bij Jil Sander.

Letterlijk schreef Menkes: "Als Raf Simons uiteindelijk het roer overneemt bij Yves Saint Laurent - zoals betrouwbare bronnen in Parijs suggereren - zal de ontwerper een sweet spot hebben gevonden voor zijn nauwgezette modernisme." Later in haar artikel schreef Menkes dat Simons en YSL niet bereikbaar waren voor commentaar op de kwestie.

Het gerucht dat Stefano Pilati vertrekt bij YSL, doet al langer de ronde. Hij is sinds 2002 hoofdontwerper bij YSL.

In een interview dat Simons afgelopen zomer had met het Belgische Knack Weekend, liet hij weten niet veel langer voor Jil Sander te willen werken. Hij gaf toen toe dat hij gesprekken met een aantal merken had gevoerd; welke liet hij niet weten.

Aan Drapersonline.com liet Simons weten voorlopig toch te blijven bij Jill Sander. Hij zou nog voor vier seizoenen hebben getekend.

Artikel New York Times
Raf Simons
YSL
Yves Saint Laurent