• Home
  • V1
  • Columns
  • Retailer Kahn wil toch geen duizend winkels

Retailer Kahn wil toch geen duizend winkels

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Roland Kahn streeft niet langer naar duizend winkels om de ambitie van een miljard euro omzet te realiseren.

Volgens hem kan de helft van de komende vierhond miljoen te verdienen euro’s via internet worden verdiend.

Roland Kahn is eigenaar van de Excellent Retail Brands Group. Daarin zijn de modeketens America Today, Coolcat, Sapph en MS Mode ondergebracht. Kahn was dinsdag 9 september één van de sprekers tijdens het jubileumevent van RetialTrends Media dat plaatsvond in Cinemec in Ede.

De modeketens van de Excellent Retail Brands Group zetten gezamenlijk zo’n zeshonderd miljoen euro om. Eerder liet Kahn nog weten autonoom en via overnames de magische omzetgrens van één miljard euro te willen bereiken. Daar is hij nu van afgestapt. “De groei van onlineverkopen maakt het bereiken van dit doel nog makkelijker”, vertelde hij. “We hoeven niet langer winkeltje voor winkeltje te openen.”

Volgens RetailNews ziet Kahn de miljoenenomzet uit onlineverkopen vooral uit samenwerking met bestaande e-commerce spelers komen. Zo beschikken America Today en Coolcat weliswaar over een eigen webshop, maar de collecties zijn sinds februari dit jaar ook te koop op Wehkamp.nl. Kahn: “Samen met Sapph en MS Mode zijn deze modeketens inmiddels goed voor tien procent van de fashionomzet van Wehkamp.”
America Today
CoolCat
Excellent Retail Brands Group
MS Mode
Roland Kahn
Sapph
Wehkamp