• Home
  • V1
  • Columns
  • Run op Uggs bij de Media Markt

Run op Uggs bij de Media Markt

30 okt. 2014

Media Markt is tijdens de start van de landelijke actieweek Gekkenhuis overspoeld door klanten die een paar Uggs

wilden bemachtigen. Al voor de filialen open gingen, stonden er veel mensen te wachten voor de deuren en binnen korte tijd waren de Uggs in meerdere winkels uitverkocht. Dat melden diverse media.

Op social media warden foto’s geplaatst van grote drukte bij Zwolle, Emmen, Leeuwaren en Alphen aan den Rijn. In Almere warden dranghekken neergezet. Bij de vestiging in Dordrecht waren klanten woedend, toen bleek dat de Uggs al uitverkocht waren. Volgens Retailnews had de winkel maar 27 paar laarzen binnen gekregen.

Al eerder had de elektronicaretailer laten weten dat niet iedere winkel een gelijk aanbod had. Tijdens de actieweek gingen de Uggs van de hand voor 99 euro, terwijl de schoenen normaal 50 euro meer kosten.

Woordvoerster van Media Markt Ruth Leijting begrijpt de boosheid van de klanten. Toch is het niet anders. “We hebben van tevoren duidelijk gesteld dat op ook echt op is. Over het algemeen zijn mensen heel positief over de actie,” zegt Leijting in het AD.

Onlangs liet het Australische merk UGG al weten niet blij te zijn met de verkoop van de laarzen en onderneemt juridische stappen tegen Media Markt. De laarzen zouden niet gecertificeerd zijn en daarom wilde het merk ze uit de verkoop halen. Media Markt laat weten dat het wel degelijk om originele Uggs gaat.

Media Markt
UGG