• Home
  • V1
  • Columns
  • Samenwerking Expresso Fashion en 1%club

Samenwerking Expresso Fashion en 1%club

4 okt. 2011

Columns

Tijdens het 1%Event op vrijdag 30 september geven Expresso

Fashion en 1%Club het startsein voor hun samenwerking. Expresso staat voor vrouwelijk, zelfbewust, open en eerlijk; Fashion with a soul. Vanuit die visie zet het merk zich in op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen. Onderdeel daarvan is het ondersteunen van verschillende goede doelen, waar nu een nieuwe samenwerking met 1%Club aan wordt toegevoegd.

Expresso
Fashion zal iedere maand een project uitkiezen op de 1%Club-website (1procentclub.nl), dat past bij de organisatie, om aan te doneren. Laura Hein, coördinator Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) bij Expresso Fashion: “Bij het uitkiezen van de projecten zal ik letten op initiatieven die ertoe bijdragen dat vrouwen zichzelf kunnen ontwikkelen om zo hun kans op werk en inkomen te vergroten. Wij kijken er naar uit op deze manier deel uit te maken van die groei.”.

Maar de samenwerking gaat verder. Expresso Fashion zal de gesteunde projecten van 1%Club op haar website en via Social Media onder de aandacht brengen om bezoekers te inspireren om ook mee te doen met 1%Club en een project te kiezen.
Daarnaast heeft Expresso een speciaal t-shirt ontworpen dat via 1%Club verkrijgbaar is en waarvan de opbrengst voor 1%Club is.

1%Club is een innovatieve organisatie die is ontstaan vanuit het idee dat je met inzet van slechts 1% van je kennis, inkomen of tijd armoede structureel kunt oplossen. 1%Club is dé internationale marktplaats die slimme ontwikkelingsprojecten koppelt aan mensen, geld en kennis. Je kiest zelf aan welk project je wilt bijdragen en op welke manier.

Expresso Fashion is een Nederlands modemerk met bezieling en een duidelijke visie; Fashion with a Soul. Een bedrijf dat mensen wil inspireren door mooie collecties te maken waarmee uiting kan worden gegeven aan je eigen gevoel en stijl. Kleding die de sterke punten van een vrouw benadrukt.
Fashion with a Soul komt ook tot uiting in het maatschappelijk bewustzijn van Expresso; rekening houden met mens en milieu. Expresso is lid van de Fair Wear Foundation, een organisatie die toeziet op fatsoenlijke arbeidsomstandigheden bij de kledingproductie in het buitenland. In haar collectie past Expresso zoveel mogelijk “Earth Friendly” materialen toe.