• Home
  • V1
  • Columns
  • Samenwerking USG Brands en Eddy Merckx

Samenwerking USG Brands en Eddy Merckx

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Voor het ontwikkelen van een casual schoenencollectie voor

mannen, is het Nederlandse sportconcern USG Brands, een samenwerking aangegaan met het Belgische sportlabel Eddy Merckx. Het sportmerk is vernoemd naar de gelijknamige wielrenner, en de bedoeling van de nieuwe schoenenlijn, is dan ook om een hommage te brengen aan deze rijder.

Volgens de beide partijen gaat het om een langdurige samenwerking. Kurt Moons, CEO Eddy Merckx Holding: “We hebben lange tijd gezocht naar de juiste partner en hebben het volste vertrouwen deze met USG Brands te hebben gevonden.”

De eerste collectie, voor lente en zomer 2012, is geïnspireerd op de successen van de Belgische 'wielergod'. Merckx won vijf keer de Tour de France en de Giro d'Italia. In 2000 werd hij betiteld als 'de grootste ooit in het wielrennen' door het Franse tijdschrift Vélo.

De casual herenlijn bestaat vooral uit lederen sneakers met volgens het merk, een fris kleurenpalet. Tevens bevat het schoeisel elementen uit de professionele wielersport, waaronder carbondetails aan de bovenkant van de eyelets. De rode noppen op de schoenen zijn geïnspireerd op de bolletjestrui die Merckx meerdere malen mocht ontvangen.

De lente- en zomercollectie 2012 is vanaf december verkrijgbaar bij geselecteerde retailers in de Benelux en in Duitsland.

Eddy Merckx
Unlimited Sports Group
USG Brands
wielrennen