• Home
  • V1
  • Columns
  • Schiaparelli bevestigt vertrek Marco Zanini

Schiaparelli bevestigt vertrek Marco Zanini

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Nog geen week nadat geruchten begonnen te circuleren over het mogelijke vertrek van Marco Zanini bij Schiaparelli, heeft het couturehuis het nieuws

bevestigd.

Zanini, die de ready-to-wear collectie van modehuis Rochas ontwierp voordat hij bij Schiaparelli aan de slag ging in september 2013, zou ongelukkig zijn bij het Franse merk en had gezegd dat het 'niet precies bij hem paste'.

Schiaparelli, eigendom van Diego Della Valle van de Tod's Group, zei dat het binnenkort een nieuw creatief directeur zou benoemen. "Het Huis van Schiaparelli kijkt uit naar zijn toekomst terwijl het de esthetische codes van Elsa Schiaparelli overstijgt. Het volgt een dynamiek waarbij de hedendaagse geest het gewaagde karakter van diens oprichtster tegemoet komt," aldus het merk in een persbericht.

Eerder dit jaar zei Zanini in een interview met Style.com dat hij bang was 'het erfgoed te beroeren, omdat bij Schiaparelli het risico op kitsch altijd op de loer ligt'. Hij zei dat om er een succes van te maken hij 'er volop voor moest gaan'. Zijn interpretatie, die hij slechts in twee collecties presenteerde, werd door sommigen bekritiseerd, terwijl zijn werk voor Rochas, waar hij vijf jaar creatief directeur was, louter lof ontving.

Marco Zanini
Rochas