• Home
  • V1
  • Columns
  • Selfridges verbouwt: kosten 300 miljoen pond

Selfridges verbouwt: kosten 300 miljoen pond

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Selfridges investeert 300 miljoen pond (370 miljoen euro) in het vlaggeschip aan Oxfort Street in Londen. Het is het hoogste bedrag dat wereldwijd

ooit in de renovatie van één warenhuis gestoken is. Het Britse warenhuis verwacht door de ingrijpende renovatie en uitbreiding van het verkoopoppervlak het aantal bezoekers met 10 procent omhoog te kunnen schroeven. Nu trekt Selfridges zo'n 20 miljoen bezoekers per jaar.

De complete verbouwing neemt vijf jaar in beslag en start volgende maand. Selfridges krijgt er een nieuwe ingang bij - aan Duke Street waar nu kantoren gevestigd zijn - en de accessoireafdeling wordt fors uitgebreid. Zo zal het vloeroppervlak van de luxe tassenafdeling op de begane grond worden verdubbeld. Selfridges wil "de grootste accessoireafdeling ter wereld" creëren en een breed aanbod bieden met zowel luxe labels als lager geprijsde merken.

Selfridges is dit jaar voor de derde keer uitgeroepen tot het 'Beste warenhuis ter wereld'. De winkel won de prijs - uitgereikt door de Igds, de brancheorganisatie die 35 topwarenhuizen vertegenwoordigt - ook in 2010 en 2012.

Het Nederlandse warenhuis de Bijenkorf en Selfridges hebben sinds 2010 dezelfde eigenaar: de Selfridges Group. Net als Selfrigdes wil de Bijenkorf een premiumwinkel zijn. De Selfridges Group investeert de komende vijf jaar ruim 200 miljoen euro in die strategie. De filialen in Rotterdam, Den Haag, Utrecht, Eindhoven, Amstelveen en Maastricht worden omgebouwd tot flagship stores naar voorbeeld van Amsterdam.

Selfridges
Selfridges Group