• Home
  • V1
  • Columns
  • Shabbies Amsterdam op Bread & Butter Berlijn

Columns

Shabbies Amsterdam op Bread & Butter Berlijn

7 jul. 2009

Dutch design is in. Fred de la Bretonière, de Nederlandse

ontwerper van het merk Shabbies Amsterdam, merkt dat ook. Na het grote succes in Nederland in de afgelopen jaren, breekt het merk nu ook internationaal door. De tijdloze lijn, die zich onderscheidt door eenvoud, pasvorm en natuurlijke materialen is gebaseerd op een origineel model uit het begin van de tachtiger jaren.

In maart 2009 werd Shabbies Amsterdam voor het eerst internationaal gepresenteerd op de MICAM in Milaan. Afgelopen week was het merk een grote publiekstrekker tijdens de Bread & Butter in Berlijn. Dit voorjaar opende de Duitse agente, Martijne Baars, haar verkoopkantoor in Keulen. In april startte de Belgische agent, Marc Pittoors vanuit zijn verkoopkantoor in Antwerpen. In dezelfde tijd werd een start gemaakt met de verkoop van de collectie in Frankrijk door Bertrand Boisset en Elisabet Antonissen, vanuit hun kantoor in Lyon. Daarnaast wordt Shabbies Amsterdam en Fred de la Bretoniere ook verkocht in Scandinavië, Rusland en Japan.

De collectie Shabbies Amsterdam is ook het komende voorjaar duidelijk door de herkenbaarheid van de bestaande modellen, maar wel weer voorzien van nieuwe materialen en kleuren.