In Nederland hadden zakkenrolbendes het afgelopen weekend

voorzien op bezoekers van de Gay Pride botenoptocht in Amsterdam, in modehoofstad Parijs zijn talrijke Chinese toeristen slachtoffer van soortgelijke georganiseerde roverij. Dat meldt WWD.

Buitenlandse toeristen met veel cash geld op zak zijn een favoriet doelwit van zakkenrollers en dieven. En omdat straatroof in China weinig voorkomt, zijn vooral Chinese toeristen die naar Parijs komen om te shoppen, makkelijke slachtoffers. Volgens de Chinese ambassade in Parijs is het aantal aangiften afgelopen jaar met 10 procent gestegen.

Global Blue berekende dat toeristen uit China gemiddeld 1.575 euro per transactie (of winkelbezoek) afrekenen als zij in Frankrijk met vakantie zijn. Gewend om zoveel mogelijk contant te betalen, hebben zij vaak een veelvoud van dat bedrag op zak. Het gaat echter niet alleen om geld. Ook zijn gevallen bekend van Aziatische bezoekers die in Parijs van hun telefoon of van hun nieuwe aankopen zijn beroofd.

Chinese touroperators en de lokale politie in Parijs zijn inmiddels extra oplettend. Aangifte doen is vereenvoudigd en bezoekers wordt geadviseerd hun rijkdom zo min mogelijk te etaleren.

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN