Het Amerikaanse schoenenmerk Skechers gaat zich meer bezighouden met de

Nederlandse markt. Het bedrijf breidt het Europese marktaandeel uit met een deal voor een retaillicentie in Nederland. Doel: Skechers-winkels openen in Nederland.

Het gaat om een licentieovereenkomst met het bedrijf Shuz 4 U Ltd dat zich voor Skechers al bezig hield met de markt in Ierland. De eerste Nederlandse Skechers-winkel zal eind 2011 door Shuz 4 U in Tilburg worden geopend. Ook wil het modemerk een winkel in de buurt van de Amsterdamse Kalverstraat.

"Shuz 4 U heeft ons merk in Ierland op zeer effectieve wijze opgebouwd. Wij zijn ervan overtuigd dat de jarenlange regionale ervaring van Shuz 4 U en het vermogen van het bedrijf om de juiste producten voor actuele trends te kiezen, hen tot een ideale partner maakt voor onze Europese groei,” zegt Michael Greenberg, directeur van Skechers.

Skechers is een Amerikaans schoenenmerk dat in 1992 werd opgericht door de vroegere eigenaars van het schoenenmerk LA Gear. Skechers is het op één na grootste schoenenmerk van Amerika en het op twee na grootste schoenenmerk wereldwijd. Sinds 1994 zijn de schoenen van Skechers verkrijgbaar in Europa. Momenteel is het merk actief op zoek naar nieuwe mogelijkheden in een aantal West-Europese landen, waaronder Spanje, Frankrijk, Italiė, Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland.

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN