• Home
  • V1
  • Columns
  • SLEM presenteert de toekomst van de schoenindustrie in een serie seminars

SLEM presenteert de toekomst van de schoenindustrie in een serie seminars

bezig met laden...

Scroll down to read more

Columns

SLEM is hard op weg om daadwerkelijk een platform voor vernieuwing in de schoenindustrie te worden

SLEM is hard op weg om daadwerkelijk een platform voor vernieuwing in de schoenindustrie te worden; niet alleen voor design, maar juist ook op het gebied van pasvorm, technologie, innovatieve materialen en nieuwe business modellen.

In de komende twee maanden presenteert SLEM een serie seminars – oftewel SLEMinars – over deze onderwerpen, met een keur aan zeer vooraanstaande sprekers uit alle hoeken van de wereld, van zowel bedrijven als universiteiten. Dit zijn stuk voor stuk waardevolle conferenties waar u niet alleen enorm veel wijzer van wordt, maar ook veel contacten kunt opdoen.


6 november – Footwear Business Futures SLEMinar

Op 6 november, van 14:00-18:00 vindt bij SLEM in Waalwijk het Footwear Business Futures SLEMinar plaats. Deze middag draait om de toekomst van de schoenenbranche op zich: welke banen moeten we creëren, hoe gaan we optimaal gebruik maken van online mogelijkheden en van 3D printing?
Sprekers zijn onder andere Lars Jacobsen, directeur van Global Networkers, het grootste head hunting bureau ter wereld gespecialiseerd in schoenen en leder, Ingrid Meijer directeur van Etsy Nederland en Liri Andersson, die met haar bedrijf “This fluid world” andere bedrijven begeleidt bij de overgang naar nieuwe technologieën, zoals 3D printing.

Het SLEMinar kost 75 euro per persoon; twee personen van hetzelfde bedrijf betalen slechts 100 euro en drie betalen samen 125 euro. (Prijzen zijn exclusief BTW). U kunt zich aanmelden via office@slem.nl. Meer info over dit SLEMinar vindt u op: www.slem.nl/en/homepage/sleminars


10 december - Footwear Health Tech SLEMinar

De comfortbranche is een enorme groeimarkt waar Nederlandse schoenbedrijven – vooral uit de Langstraat - een belangrijke rol in spelen. Op 10 december organiseert SLEM daarom het Footwear Health Tech SLEMinar, waar de nieuwste ontwikkelingen voor deze branche worden gepresenteerd, van comfortschoenen en inlegzolen die middels 3D scanning en printing geheel op maat worden gemaakt, tot schoeisel dat knie artritis voorkomt en interactieve inlegzolen voor patiënten met Parkinson’s of MS. Sprekers zijn onder meer Dr. Kasey Kerrigan, professor aan Harvard Medical School en CEO van OESH footwear, Lucy Beard, CEO van Feetz, het eerste online comfortmerk dat uitsluitend via 3D printing op maat wordt gemaakt en Krispian Lawrence, CEO van het Indiase LeChal dat de eerste interactieve schoen voor blinden met succes op de markt heeft gebracht.

Het Footwear Health Tech SLEMinar vindt plaats op de High-Tech campus in Eindhoven, van 9:00 – 17:30. Indien u inschrijft voor 30 oktober, betaalt u slechts 165 euro excl. BTW. Meer info vindt u op: www.footwearhealthtech.com. U kunt zich via deze website registreren.


11 december – Future Footwear Materials SLEMinar

Waar schoenen van zullen worden gemaakt is één van de belangrijkste toekomstvragen nu de bevolking toeneemt en leer schaarser en dus steeds duurder wordt. Tijdens het Future Footwear Materials SLEMinar geven diverse experts van binnen en buiten de schoenenbranche – van Stahl tot Philips - antwoord op deze vraag. U krijgt een overzicht van allerlei nieuwe ontwikkelingen, zowel voor leer als textiel of synthetica. Sprekers zijn onder andere Ignacio Garcia van Filaflex, het eerst stretch materiaal om schoenen in 3D te kunnen printen, Margreet de Kok, van Holst Centre over interactieve plastic films, Koen van Os namens Philips over smart textiles en Alexander Schieke van Stahl over milieuvriendelijke finishes voor performance synthetics.

Kijk voor het volledige programma op: www.futurefootwearmaterials.com. Hier kunt u zich ook aanmelden.

Het Future Footwear Materials SLEMinar vindt eveneens plaats op de High-Tech campus in Eindhoven, van 9:00 – 17:30. Indien u inschrijft voor 30 oktober, betaalt u slechts 165 euro excl. BTW. Als u zowel het Footwear Health Tech SLEMinar als het Future Footwear Materials SLEMinar wilt bezoeken, betaalt u slechts 295 euro!

SLEM