• Home
  • V1
  • Columns
  • Slimane bant pers bij eerste YSL show

Slimane bant pers bij eerste YSL show

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

De Yves Saint Laurent (YSL) resortcollectie voor

dames en de lentecollectie voor heren, voor 2013, zal alleen getoond worden aan een select groepje inkopers. Hedi Slimane, sinds maart dit jaar hoofdontwerper bij het Franse modehuis, wil bij de shows van zijn eerste twee collecties geen pers ontvangen. Een woordvoerder van YSL liet aan WWD weten dat het gaat om 'overgangscollecties'.

Slimane wil tijdens de Paris Fashion Week in september echt zijn stempel op YSL laten zien. De resort- en lentecollecties zullen eind juni of begin juli aan inkopers getoond worden.

In maart werd de Franse ontwerper Hedi Slimane benoemd tot creatief directeur van YSL. Hij volgde hiermee Stefano Pilati op. Voor Slimane was het een comeback bij het Franse modehuis, dat deel uitmaakt van PPR. De ontwerper was van 1997 tot 2000 creatief directeur van de mannenlijn van het modehuis. Daar maakte hij furore met zijn smalle herenpakken, die door rockartiesten als David Bowie en Pete Doherty gedragen werden. Vanaf 2000 tot 2007 werkte hij als hoofdontwerper voor Dior Homme. De afgelopen vijf jaar werkte hij als mode- en portretfotograaf.

Hedi Slimane
PPR
YSL
Yves Saint Laurent