• Home
  • V1
  • Columns
  • Spanje krijgt nieuwe modevakbeurs: Momad Metropolis

Spanje krijgt nieuwe modevakbeurs: Momad Metropolis

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Momad Metropolis. Dat is de naam van de nieuwe internationale modevakbeurs van de Spaanse beursorganisator Ifema. De beurs vindt van 6 tot en met 8 september plaats in het beurscomplex Feria de Madrid.

Momad Metropolis komt voort uit twee andere modevakbeurzen, de SIMM en de Modacalzado + Iberpiel. Dit zijn de twee grootste handelsbeurzen in Spanje die aan kleding, schoenen en accessoires zijn gewijd.

Het nieuwe evenement wordt ingericht in drie segmenten: Metro, Cosmo en Ready. De Metro-sectie gaat over ‘stedelijke’ mode. Hier zijn bedrijven als Armand Basi, Chie Mihara en Liebeskind te vinden. De Cosmo-sectie richt zich op hedendaagse mode, met merken als Vilagallo, Pedro Miralles, TMX, Wonders, Patricia Bonaldi, Magrit, María Coca, Gino Vaello, AmarilloLimón, Vidorreta, Biaggio Jeans en Coronel Tapiocal. In de Ready-sectie zijn de meer jeugdige ready-to-wear-merken te vinden als Xti, Smash, Victoria en US Marshall.

Met de nieuwe ‘multi-sectorale’ aanpak wil de beursorganisatie een concurrerend en aantrekkelijk evenement organiseren voor Spaanse en buitenlandse kopers en bedrijven. Ook wil zij de effectiviteit van een bezoek aan deze beurs optimaliseren. Door het bijeen brengen van verschillende sectoren treft men in één bezoek alle nieuwste ideeën in mode, schoenen en accessoires aan.

Het nieuwe overkoepelende merk MOMAD, dat staat voor Mode-evenementen Madrid, zal in de toekomst ook andere mode gerelateerde beurzen opnemen, zoals Etiqueta Negra (gala en bruidsmode) en 1001 Bodas (producten en diensten voor bruiloften en heilige communies).

Op de laatste editie van SIMM, afgelopen februari, kwamen zo'n zeshonderd mode- en kledingmerken samen die dertienduizend vakbezoekers trokken, waarvan duizend buiten Spanje. De laatste Modacalzado vond in maart 2013 plaats. Hier presenteerden vierhonderd exposanten zich aan ruim zevenduizend bezoekers, waarvan vijftien procent uit het buitenland.

Feria de Madrid
IFEMA
MOMAD Metropolis