• Home
  • V1
  • Columns
  • Speciale Grand Seigneur voor Han Bekke

Speciale Grand Seigneur voor Han Bekke

bezig met laden...

Scroll down to read more

Han Bekke heeft tijdens het ledenevenement van

brancheorganisatie Modint de 'Grand Seigneur Spéciale' ontvangen. De Modint-voorzitter heeft de prijs, die voor het eerst werd toegekend, gekregen van zijn mede-juryleden van de Grand Seigneur. Bekke ontving een speciaal voor deze prijs ontworpen collier, ontwikkeld door Studio Job in samenwerking met ontwerpers Viktor & Rolf.

Han Bekke is sinds begin dit jaar voorzitter van Modint. Van 1992 tot eind 2012 was hij algemeen directeur van de branchevereniging. De jury van de Grand Seigneur Spéciale prijst onder meer Bekkes betrokkenheid bij de branche, zijn dossierkennis en diplomatieke aanpak.

"Vraag je aan een kind: 'Wat wil je worden als je groot bent?' dan antwoordt het zelden: 'Directeur van een branchevereniging voor mode en textiel'. Met de ruim geformuleerde doelstelling: ‘De retail in!’ trad Han Bekke in 1971 in dienst bij de Nederlandse Economische Vereniging voor de Confectie Industrie (NEVEC). In de functie van ‘stafmedewerker exportbevordering en handelspolitiek’. Tijdelijk, dacht hij. Maar het werk bleek hem zo op het lijf geschreven dat hij het maar liefst tweeënveertig jaren met hart en ziel, en met succes heeft volgehouden!", zo meldt het juryrapport.

Han Bekke was donderdag niet de enige die tijdens het ledenevenement van Modint gehuldigd werd: oud-voorzitter Alphons Schouten werd geridderd in de Orde van Oranje Nassau.

Grand Seigneur
grand seigneur speciale
MODINT