• Home
  • V1
  • Columns
  • Stefano Pilati verlaat Yves Saint Laurent

Stefano Pilati verlaat Yves Saint Laurent

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Na acht jaar aan het roer te hebben gestaan van het

modehuis Yves Saint Laurent (YSL), heeft creatief directeur Stefano Pilati besloten het Franse luxe merk te verlaten. Dat meldt PPR, het moederbedrijf van YSL in een persbericht.

De laatste collectie - dameskleding voor de herfst en winter 2012/ 2013 - van Pilati voor YSL zal op 5 maart te zien zijn in Parijs. volgens het modehuis heeft Pilati, die sinds 2004 voor YSL werkte, een levendige rol gespeeld in de 'werderopbouw en herpositionering van een iconisch Frans luxe merk'.

Paul Deneve, CEO van YSL: "Bij YSL zijn we Pilati allemaal dankbaar voor het succes dat hij bracht aan het historische en waardevolle modehuis." Deneve wenst Pilato het allerbeste bij zijn toekomstige inspanningen.

Wat Pilati nu gaat doen, maakt PPR niet bekend. Het modeconcern laat wel weten op zoek te zijn naar een opvolger voor de creatief directeur. Volgens het Franse persbureau AFP zal dat Hedi Slimane worden. Slimane was voorheen artistiek directeur van Dior Homme. Ook gaan er al sinds vorig jaar geruchten dat de Belg Raf Simons naar YSL zou gaan. Afgelopen weekend nam Simons afscheid van het merk Jil Sander.

CCpage
PPR
YSL
Yves Saint Laurent