• Home
  • V1
  • Columns
  • Steppin' Out failliet, wellicht doorstart

Steppin' Out failliet, wellicht doorstart

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Na de surseance van betaling van kledingketen Steppin’ Out,

volgde vrijdag 14 juni het faillissement, zo meldt Retailnews.nl.

De drie investeerders van Steppin' Out zijn met enkele partijen in gesprek over een doorstart van de kledingketen. Steppin'Out moest daarvoor eerst failliet verklaard worden, zei Hans Beer, een van de drie investeerders, maandag 17 juni in De Financiële Telegraaf.

Dat was ook het advies dat hij kreeg toen hij de winkelketen anderhalf jaar geleden overnam. Steppin' Out stond toen al op omvallen en had tevens veel achterstallig onderhoud, zegt Beer. “Wij dachten dat we het tij konden keren.” Om aan de kortlopende schulden te voldoen werd bijvoorbeeld steeds meer korting gegeven, tot uiteindelijk zestig procent van de collectie met korting werd verkocht. Volgens Beer hebben hij en de andere twee eigenaren, die gezamenlijk ook The Society Shop in handen hebben, te weinig aan marketing gedaan.

“We kunnen onszelf tevens verwijten dat we geen apart management op Steppin' Out hebben gezet”, aldus mede-investeerder Martin Groen. Hij was directeur van de keten en tegelijkertijd mededirecteur bij The Society Shop.

Beer noemt een doorstart van Steppin' Out kansrijk. Daarbij wil hij zelf ook bij de keten betrokken blijven, omdat hij nog altijd een zwak voor het concept heeft. The Society Shop draaide over de eerste vijf maanden twee procent meer omzet dan dezelfde periode vorig jaar. Klanten van die keten kunnen eerder 'iets extra's' verwachten, dan korting. “Als je met kortingen begint, is het einde zoek”, aldus Beer.
Hans Beer
Martin Groen
Steppin Out
The Society Shop